De twee verschillende kopieerfrezen van Dijet

Dijet levert de kopieerfrees met wisselplaten in twee soorten, namelijk de Swingball en de MirrorBall. Beide uitvoeringen zijn freeskoppen mét hardmetalen wisselplaten. De Swingball is te gebruiken bij het voor- en nafrezen en de Mirror Ball is specifiek te gebruiken voor het nafrezen van diverse materialen. Hieronder leest u meer informatie over deze freeskoppen.

Kopieerfrees Swingball (Swb).

De Swingball is een stille en lichtsnijdende bolkopfrees met een zeer hoog verspanend volume. De kopieerfrees verkrijgt een zeer hoge voeding met lage snijkrachten. Die laatste worden wel tot 25% gereduceerd ten opzichte van een conventionele kopieerfrees. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor het het voor- (tot 62 Hrc) en nafrezen van: constructiestaal, veredelingsstaal, gereedschapsstaal, gehard staal en alle soorten gietijzer.
De frees is leverbaar vanaf een diameter van 16 millimeter als inschroeffrees en schachtffrees met freesplaten. De hardmetalen positieve freesplaten die bij deze frees horen, worden door Dijet geleverd met spaanbrekers. Hierdoor verkrijgt deze bolkopfrees dan ook de lage snijkrachten.
Daarnaast is de zitting van de hardmetalen wisselplaten verbeterd door te voorkomen dat de wisselplaten -ook bij zeer zware verspaning- kunnen verschuiven. Ook zijn ze extra dik uitgevoerd zodat een extra veilig verspaningsproces gewaarborgd blijft. Zelfs bij het voorfrezen van gehard staal.
Verdere specificaties van deze kopieerfrees zijn hier te lezen.

Kopieerfrees MirrorBall (Bnm).

Bij het nafrezen met de MirrorBall met hardmetalen wisselplaat ontstaat een gepolijst oppervlakte én bespaart u voor het hoogglans polijsten een bewerkingstijd van 40 tot 60%. Dit komt door de radiusnauwkeurigheid van binnen de 0,006 millimeter waardoor u nauwkeuriger en gladder kan frezen. Polijsten is zodoende overbodig.
Hierdoor is deze kopieerfrees zeer geschikt voor het glad nafrezen van: constructiestaal, veredelingsstaal, gereedschapsstaal, gehard staal, rvs, koper, aluminium, grafiet en alle soorten gietijzer. Dit kan tot 62 Hrc met een Ra van 0,03um met zeer hoge voedingen en standtijden. De frees is vanaf een diameter van 10 millimeter leverbaar als inschroeffrees en schachtfrees met freesplaten.

De ronde vorm van de wisselplaten voor deze bolkopfrees hebben een verbeterde scherpe snijkant. Dit zorgt voor een reductie op de kans op trillingen. Daarnaast kunnen ze geleverd worden in een zogenaamde ’S-vorm’.Deze zijn zeer geschikt voor het nafrezen van gehard staal.
Een ander voordeel van deze bolkopfrees is dat deze voorzien is van een sterke en nauwkeurige klemming, waardoor een hoge mate van repeteernauwkeurigheid gewaarborgd is.
Verdere specificaties van deze kopieerfrees zijn hier te lezen.

Dijet produceert daarnaast ook andere freeskoppen zoals: de vlakfrees, hoekfrees, diemaster (een freeskop met ronde wisselplaten), hoge voedingsfrees, radiusfrees en inschroeffrees. De radius- en kopieerfrees zijn zeer geschikt voor het glad en nauwkeurig nafrezen van: constructiestaal, veredelingsstaal, gereedschapsstaal, rvs, inconel en aluminium.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Indien u meer informatie wenst of een offerte aan wil vragen, gebruik dan onderstaand formulier.

Of neem telefonisch contact op met Techno Trade via telefoonnummer: 0475-549000

Naam*

Bedrijfsnaam

E-mailadres*

Telefoonnummer*

Uw bericht

 Schrijf me in voor de nieuwsbrief

Please leave this field empty.