Spantang voor spantanghouder.

E.R. spantang werden in 1991 ontwikkeld, welke in 1993 werd opgenomen als D.I.N. 6499 (Duitse Industrie Norm), en in 2001 werd opgenomen in de I.S.O. (Internationale Standaardisatie Organistatie). De Er spantangen van NTTool zijn leverbaar in  Er8, Er11, Er16, Er20, Er25, Er32 en Er40, voor Er spantanghouder.

Behalve deze spantangen die volgens I.S.O. geproduceerd worden, maakt NTTool ook spantang en spantanghouder volgens eigen norm.
Deze eigen spantang van NTTool heeft de voordelen dat ze een heel hoge rondloop nauwkeurigheid en een zeer hoge klemkracht realiseert. Deze hogere klemkracht wordt gerealiseerd doordat de spanbus wordt gemaakt onder een hoek van 8 graden ( in tegenstelling tot de 12 graden van de Er ). Tevens is de spanbus van NTTool langer. Door deze langere spantang plus door de kleinere hoek ontstaat een heel hoge rondloop nauwkeurigheid, nauwkeurige positionering plus een heel hoge klemkracht in de spantanghouder. Door deze hoge rondloop nauwkeurigheid, nauwkeurige positinionering en hoge klemkracht ontstaat er een veel rustiger en stabieler verspaningsproces. En veel hogere standtijden van het verspanend gereedschap. Tevens zorgen de spantang van NTTool voor een een gladder oppervlakte van het te bewerken product, bij boren en frezen.
Daarnaast is het mogelijk om de spantangen van NTTool te kiezen met koeling door het gereedschap (interne koeling), koeling zijdelings langs het gereedschap, of te kiezen voor MQL (Minium Quantity Lubrication) oftewel nevelsmering.

Verlenghouders voor spantangen.

Verlenghouders van NTTool  voor spantanghouder zijn leverbaar voor Er8, Er11, Er16, Er20, Er25 en Er32.
Voor Er11 zijn de verlenghouders leverbaar met een spanbereik van 0,5mm t/m 7mm met een totale lengte van 250mm!!!!!!

NTTool is de Japanse fabrikant van gereedschaphouders, voor elke spindelsoort. NTTool produceert gereedschaphouder zoals de spantanghouder, Hydrodehnhouder,  krimphouder, Milling Chuck, toerenversneller, haakse freeskop, tapkop,   en opsteekdoorn.

Klik op de afbeelding en download (automatisch) alle informatie over de spantang en spantanghouder van NTTool.

Bellen of mailen mag natuurlijk ook.

Spantang

Informatie ?

Indien u meer informatie wenst, gelieve het onderstaande formulier in te vullen en te versturen.

Of neem telefonisch contact. 0475-549000