Spantanghouder AHO.

Spantanghouder AHO van NTTool met een simultaan duo contact tussen de machinespil en de flens van de gereedschaphouder wordt door NTTool aangeduid met AHO. Het zogenaamde ” big plus “. Bij deze spantanghouder van NTTool is de consiche kegel hol uitgevoerd.

Bij  “gewone” spantanghouder mag men ervan uitgaan dat er een contactvlak van 70% bestaat, tussen gereedschaphouder en spindel. Bij de gereedschaphouder van NTTool is dat 80%, terwijl met bij de spantanghouder met ” big plus ” zelfs een aanrakingsvlak van 95% wordt gerealiseerd.

Bij een “gewone” gereedschaphouder wordt bij een verhoging van het toerental het aanrakingsvlak tussen de spindel en gereedschaphouder drastisch verlaagd. Bij de ” big plus ” spantanghouders  van NTTool is dit niet het geval. Bijvoorbeeld bij een SK gereedschaphouder is het contactvlak nog maar 70% bij een toerental van 20.000 omwentelingen per minuut, terwijl dit met een spantanghouder AHO met simultaan duo contact, ” big plus ” nog steeds 95% is (in vergelijking met statische belasting).

” Big plus ” wordt bereikt door de ruimte tussen de flens van de machinespil en de flens van de houder te elimineren. Het grotere contactvlak tussen de spindel en de flens, het zogenaamde simultaan duo contact, heeft de volgende voordelen:

1. Grotere radiale stijfheid.
2. Hogere repeteernauwkeurigheid. Door de elastische vervorming van de holle kegel ontstaat een optimale rondloop- en repeteernauwkeurigheid.
3. Verhoging van het verspanend volume tot 50%, doordat er een verhoging van het contact tussen de spindel en de flens ontstaat.
4. Verlaging van de spindelbelasting. Doordat NTTool de spantanghouders AHO voorziet van een holle kegel wordt het gewicht met 30% verlaagd.

De volgende gereedschaphouder van NTTool met simultaan duo contact, ” big plus “zijn leverbaar:

1. Milling Chuck, type CTS. Deze spantanghouders AHO van NTTool, de zogenaamde “Milling Chuck”, zorgt voor een zeer hoge klemkracht, een goede rondloop nauwkeurigheid en  is trillingsdempend. De Milling Chuck heeft een zeer hoge radiale stijfheid. Rondloop nauwkeurigheid < 0,005 mm bij een uitsteeklengte van 100mm.
2. Spantanghouder  voor boren type HDC van NTTool. Deze spantanghouders hebben een zeer hoge rondloop nauwkeurigheid: < 0,005 mm bij 4x D. Maximaal toerental 20.000 omw./min.
3. Spantanghouders voor HSC en HPC frezen, type GDC. De GDC spantanghouders van NTTool zijn gebalanceerd G2,5 bij 20.000 omw./min, heeft een rondloop nauwkeurigheid < 0,005 mm bij 4x D.
4. Hydrodehnhouder, is leverbaar in de voor MAS BT-30, BT-40 en BT-50.
5. Opsteekdoorn, type FMC. De opsteekdoorn van NTTool is leverbaar in zowel standaard als extra lange uitvoering.

“Big plus ” spindel.

Sk-40, Sk-50, BT-30, BT-40 en BT-50.

NTTool produceert gereedschaphouders zoals de Hydrodehnhouder,  krimphouder, Milling Chuck, toerenversneller, haakse freeskop, tapkop, spantang en opsteekdoorn.

Klik op de afbeelding en download (automatisch) alle informatie over deze ” big plus ” spantanghouders AHO van NTTool.
Bellen of mailen mag natuurlijk ook.

Big plus" houder van NTTool

Informatie ?

Indien u meer informatie wenst, gelieve het onderstaande formulier in te vullen en te versturen.

Of neem telefonisch contact. 0475-549000