Spantanghouder GDC.

Spantanghouder GDC een gereedschaphouder van NTTool heeft een zeer hoge rondloop nauwkeurigheid en een heel hoge klemkracht.

Spantanghouder GDC NTTool, is gebalanceerd G2,5 bij 20.000 omw./min, heeft een rondloop nauwkeurigheid < 0,005 mm bij 4xD.
Deze gereedschaphouder van NTTool is voorzien van een drukring waardoor hoge klemkrachten gecombineerd met een hoge rondloop nauwkeurigheid gerealiseerd worden.

NTTool heeft naast de Er spantang een eigen spantang ontwikkeld.

De spantang van NTTool, de FDC spantang heeft de voordelen dat ze een heel hoge rondloop nauwkeurigheid, een heel hoge klemkracht, een zeer goede centrering en repeteernauwkeurigheid realiseren. De hoge klemkracht wordt gerealiseerd doordat de FDC spantang van NTTool, gemaakt wordt met een hoek van 8 graden (in tegenstelling tot de 12 graden van een ER spantang). Tevens zijn de FDC spantangen van NTTool langer. Door deze langere spantang plus de kleinere hellingshoek ontstaat een heel hoge rondloop nauwkeurigheid, nauwkeurige positionering en een heel hoge klemkracht in de spantanghouder.

Door deze hoge rondloop nauwkeurigheid, nauwkeurige positionering, hoge klemkracht en stijfheid ontstaat een veel rustiger en stabieler verspaningsproces. En hogere standtijd van het verspanend gereedschap. Tevens ontstaat hierdoor een gladder oppervlakte van het te bewerken product bij boren en frezen.

Daarnaast is het mogelijk om de spantangen van NTTool te kiezen met koeling door het gereedschap ( interne koeling), koeling zijdelings langs het gereedschap, of te kiezen voor MQL ( Minimum Quantity Lubrication), oftewel nevelsmering.

Toepassingen voor deze spantanghouders GDC.

  • Frezen (in gehard staal).
  • Boren (in gehard staal).
  • Ruimen.
  • Frezen, voorfrezen en glad nafrezen.
  • HSC en HPC bewerkingen.

Spanbereik van deze spantanghouder GDC :
Vanaf diameter 06mm t/m 42mm.  

GDC van NTTool leverbaar in:

  • DIN69871 SK-40.
  • MAS BT-40.
  • HSK-63 en HSK-100.

NTTool produceert gereedschaphouder zoals de Hydrodehnhouder,  krimphouder, Milling Chuck, toerenversneller, haakse freeskop, tapkop, spantang  en opsteekdoorn.

Klik op de afbeelding en download (automatisch) alle informatie over deze spantanghouders GDC van NTTool.
Bellen of mailen mag natuurlijk ook.

Spantanghouder GDC

Informatie ?

Indien u meer informatie wenst, gelieve het onderstaande formulier in te vullen en te versturen.

Of neem telefonisch contact. 0475-549000