Spantanghouder HDZ .

Spantanghouder HDZ, een gereedschaphouder van NTTool, heeft een zeer hoge rondloop nauwkeurigheid en een zeer hoge klemkracht.

HDZ  spantanghouder, de zogenaamde  “Zero Tolerance” beschikt over een instelmechanisme waarmee u deze gereedschaphouders zeer snel, op eenvoudige wijze, nauwkeurig de rondloop van het ingespannen gereedschap kunt afstellen. De rondloop nauwkeurigheid kan met deze gereedschaphouders van NTTool gecompenseerd worden. Dit in combinatie met de FDC ultra precisie spantang van NTTool kan een rondloop van “0“ worden bereikt. Constante boringskwaliteit, perfecte oppervlakte kwaliteit en een hoge standtijd van het gereedschap zijn met deze gereedschaphouder van NTTool het resultaat.

 NTTool heeft naast de Er-spantang een eigen spantang ontwikkeld.
De spantang van NTTool, de FDC spantang heeft de voordelen dat ze een heel hoge rondloop nauwkeurigheid, een heel hoge klemkracht, een zeer goede centrering en repeteer nauwkeurigheid realiseren. Deze hogere klemkracht wordt gerealiseerd doordat de FDC spantang van NTTool, gemaakt wordt met een hoek van 8 graden ( in tegenstelling tot de 12 graden van de Er spantang). Tevens zijn de FDC spantangen van NTTool langer. Door deze langere spantang plus door de kleinere hellingshoek ontstaat een heel hoge rondloop nauwkeurigheid, nauwkeurige positionering en een heel hoge klemkracht in de spantanghouders.

Door deze hoge rondloop nauwkeurigheid, nauwkeurige positionering en hoge klemkracht en stijfheid ontstaat er een veel rustiger en stabieler verspaningsproces. En hogere standtijd van het verspanend gereedschap. Tevens ontstaat hierdoor een gladder oppervlakte van het te bewerken product bij boren en frezen.

Eigenschappen van deze gereedschaphouder HDZ:
1. Hoge stijfheid.
2. Zeer hoge klemkracht.
3. Hoge repeteernauwkeurigheid.
4. Maximaal toerental 40.000 omw./min.
5. Correctiebereik tot maximaal 0,026mm.
6. Zeer hoge rondloop nauwkeurigheid, is instelbaar (tot 0,000 mm).

Toepassingen voor deze spantanghouder HDZ.
1. Bewerkingen met een enkelzijdige belasting.
2. Frezen (in gehard staal).
3. Boren (in gehard staal).
4. Langgatboren > 5 x D.
5. Ruimen.
6. Nafrezen.
7. HPC, HSC bewerkingen.

Spanbereik:
Vanaf diameter 01mm t/m 22mm.

HDZ leverbaar in:
1. DIN 69871 Sk-40 en Sk-50.
2. MAS- BT30, BT-40 en BT-50.
3. HSK-63 en HSK-100.

NTTool produceert  ook gereedschaphouders zoals de Hydrodehnhouder,  krimphouder, Milling Chuck, toerenversneller, haakse freeskop, tapkop en opsteekdoorn.

Klik op de afbeelding en download (automatisch) alle informatie over deze spantanghouders HDZ van NTTool.
Bellen of mailen mag natuurlijk ook.

Spantanghouder HDZ

Informatie ?

Indien u meer informatie wenst, gelieve het onderstaande formulier in te vullen en te versturen.

Of neem telefonisch contact. 0475-549000